מהו צילום פורטרט?
צילום פורטרט הוא סגנון צילום שמתאר נושאים אנושיים. צילום פורטרט קיים משחר הצילום, כאשר לואי דאגר המציא את הדאגרוטיפ בשנת 1839 – באותה שנה שבה רוברט קורנליוס כיוון את המצלמה אל עצמו וצילם את מה שמקובל לחשוב כצילום הדיוקן העצמי הראשון (או "סלפי" ב- בשפה המודרנית) אי פעם, ומניח את התשתית לצילום פורטרטים כדי להופיע כצורת אמנות משלו.
טיפים לבחירת צלם פורטרטים
בחירת צלם הפורטרטים הטוב ביותר כדי ללכוד את הצוות שלך אינה פשוטה כמו רק לבחור את השם הפרטי שצץ בגוגל. נדרש תכנון ומחקר קפדניים כדי למצוא את האדם המתאים לתפקיד. אבל איך מחליטים במה לבחור? יש כל כך הרבה צלמים מעולים בלונדון, איך אתה אמור לבחור ביניהם! ובכן, אני כאן כדי לעזור!

כצלם פורטרטים מנוסה בלונדון, אני מכיר היטב את הניסיון שיש ללקוחות בחיפוש אחר השירות שלי. היום, חשבתי לחלוק כמה טיפים שימושיים המבוססים על שנות עבודתי בתעשייה, שיעזרו לך לבחור את הצלם המתאים כדי לתפוס את המהות של הצוות או המשפחה שלך.
1. בחרו צלם שאת הסגנון שלו אתם אוהבים
דבר ראשון: אם אתה לא אוהב את הסגנון של צלם הפורטרטים, אין סיבה להמשיך להסתכל על העבודות שלו. לכל אחד יש סגנון שהוא אוהב או מחפש, גם אם אתה לא יכול לשים עליו את השם או לשים עליו את האצבע. הקפד לעיין היטב בתיק העבודות של הצלם כדי לראות אם הסגנון שלו עקבי, וגם מתאים למה שאתה מחפש.
הסתפק בסגנון: חשוב לקחת בחשבון את סוג הסגנון שאתה מחפש. האם אחד מהדברים הבאים מושך אותך?
סרט תיעודי: במקום סדרה של תמונות מפוזרות, אלו תמונות גלויות או ספונטניות. סגנון זה נוטה להיות צילום-עיתונאי. לעתים רחוקות מאוד תראה אנשים בוהים במצלמה כשהתמונות לוכדות רגעים בדיוק כפי שהם קורים, ויחד הם מספרים סיפור. גם לתמונות אלו יש עריכה מינימלית מאוד. סגנון זה נהדר ללכוד רגשות גולמיים.
דיוקן/סטודיו: nאלה נוטים להיות דיוקנאות קלאסיים ומסורתיים יותר. אם אתה אוהב חברי צוות או משפחה, וודא שאתה בוחר מישהו שמצלם את סוגי התמונות הספציפיים האלה לעומת תמונות סגנון חיים בבית/במשרד. אפילו בתוך דיוקנאות סטודיו, יש הרבה מקום ליצירתיות.
אמנות יפה: בציור דיוקן אמנות, חזון האמן משחק תפקיד חשוב. סגנון זה דומה לצילום דוקומנטרי, אולם עם Fine Art, לצלם יש רישיון אמנותי גדול יותר. ובכך לאפשר להם להזין את הפרספקטיבה והסגנון הספציפיים שלהם לתמונות שלך. סגנון צילום זה הוא בדרך כלל מסוגנן יותר, ומציע מראה ייחודי. תסתכל בראיון זה עם ביל גקס כדי להבין טוב יותר.

עצבני ומודגש: כשאתה רואה תמונות שצולמו מזוויות שונות, או מבט מפתיע (כלומר, תמונה שצולמה מלמעלה). זהו שלוחה של צילום אמנות יפה, והוא מסומן על ידי 'מחוץ לקופסה', זוויות הטיה ומסגור לא שגרתי.
2. בחרו צלם שמתמחה בסוג הצילום שאתם מחפשים:
זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל זה לא משהו שלקוחות תמיד לוקחים בחשבון. אם אתם מחפשים דיוקנאות חיצוניים, אולי כדאי ללכת עם צלם שעושה בעיקר צילומי חוץ, ולכן הוא מומחה בשימוש באור טבעי. אם אתם מחפשים פורטרטים של ילדיכם, הגיוני לבחור מישהו שמתמחה בצילומי משפחה (ולא נגיד צילום נוף או חיות מחמד).
בצע את המחקר שלך כדי להבטיח שהצלם שבחרת טוב בסוג הצילום שאתה מחפש.
3. בדוק את הפורטפוליו שלהם, חפש עקביות.
התחל את המחקר שלך על ידי קריאת ביקורות כלשהן בלינקדאין או על ידי בדיקת תיק עבודות האתר של הצלם. יש להם כמה המלצות באתר שלהם? איך הביקורות? זה ייתן לך מושג איך הצלם כאדם, איזה סוג של עבודה הם עשו, ואיך הלקוחות שלהם הרגישו לגבי זה. הניסוח והעיצוב של האתר שלהם, יעניקו לכם גם הצצה לאישיות ולרגישות של הצלם.
גורם חשוב נוסף הוא תיק העבודות של צלם הפורטרטים, האם הוא עקבי? חוסר עקביות יכול להיות דגל אדום. האם יש מספיק תמונות באתר שלהם כדי שתוכל לקבל החלטה מושכלת? האם איכות התמונות, הסגנון, היצירתיות והעריכה עקביים? אני מבלה שעות בעבודתי כדי לשכלל אותה, ואני עובר הכשרה מתמשכת כדי להיות הכי טוב שאני יכול להיות.
4. השקעה, כמה היא תעלה?
באופן מציאותי, זה אמור להיות הדבר האחרון שעל דעתך, אבל בדרך כלל, זה הראשון. אם אתה רוצה שמישהו פשוט יצלם תמונות – תמצא את זה בקלות ובזול. אבל זה מה שאתה רוצה? צילום טוב הוא לא זול.
צלמי הפורטרטים הטובים ביותר לוקחים את האמנות שלהם ברצינות רבה וילכו מעל ומעבר לציפיות שלך. הם ירצו להציע לך יצירות אמנות להחזיק ולהיות גאים לחלוק עם הלקוחות שלהם, ורשת מורחבת. צלם טוב ישקיע זמן וכסף כדי להבטיח שהוא ישפר את כישוריו. חשוב שהצלם שלך יתקשר איתך וישמע מה אתה רוצה מהמפגש שלך.

כמה זה יעלה לך? האם צלם הפורטרט מודע למחירים שלהם? האם אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל מהם? לכל צלם יש דרך עבודה אחרת. חלקם יעשו צפיות ומכירות אישיות, חלקם יציעו חבילות הכל כלול. אל תשכח, עלות התמונות שלך אינה תלויה רק ברגע שהם לוחצים על הצמצם ומצלמים את התמונה שלך. אתה משלם עבור הידע והניסיון, העיבוד והציוד שלהם.
5. בחרו צלם שמחויב אליכם מההתחלה ועד הסוף.
סשן צילומים הוא יותר מסתם להופיע ולצלם תמונות. בחרו צלם שמעורב מעבר ללקיחת פיקדון עבור סשן, צילום ודיוור על התמונות שלכם. החוויה הכוללת שלך תשתפר אם תבחר מישהו שעובד איתך בכל שלב. מייעוץ ראשוני, לבחירת תאריך למפגש, לעזור לך לבחור תלבושות או רקע, ועד סוף סוף עיצוב הפגישה שלך.
אישיות: בדוק אם יש המלצות. האם הם טובים עם ילדים? האם הם רגועים? צילום התמונות שלך מול זר יכול להיות מאוד מרתיע, אתה רוצה שמישהו יעשה את זה הכי רגוע ומהנה שאפשר! יש לי ניסיון רב בצילום פורטרטים לבתי ספר וזה בגלל שהגישה הרגועה, הידידותית והלא פולשנית שלי עובדת בצורה מושלמת בתוך הסביבה הזו.